Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

ΝΕΑ

Αύξηση των ελέγχων, σε επίπεδο ρεκόρ από τον ΕΟΚΑΝ, το πρώτο εξάμηνο του 2024
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) ανακοινώνει πως το πρώτο εξάμηνο του 2024 (στοιχεία έως 30/6) διενεργήθηκαν συνολικά 1.045 έλεγχοι ντόπινγκ, έναντι 1.685 σε όλο το έτος 2023.

Από τα παραπάνω δείγματα αίματος και ούρων ανιχνεύθηκαν μόλις δύο (2) θετικά, για τα οποία ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία πρωτοκόλλου ενημέρωσης.

Η αναβαθμισμένη λειτουργία του ΕΟΚΑΝ, η επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού, το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του καθώς και η επένδυση στη συνεχή εκπαίδευση, ενημέρωση και συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των ελέγχων, ιδιαίτερα καθώς διανύουμε Ολυμπιακή χρονιά.

Φυσικά, ανάμεσα στους αθλητές και αθλήτριες που έχουν ελεγχθεί πολλαπλώς είναι και τα μέλη της Ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ, δρ. Γρηγόρης Λέων, επισημαίνει ότι «η σημαντική αύξηση, σε επίπεδο ρεκόρ, των ελέγχων που πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα Διεθνή Πρότυπα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού, αποδεικνύουν την άρτια επιστημονική λειτουργία του ΕΟΚΑΝ, ο οποίος βρίσκεται πάντα σε υψηλά επίπεδα. Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών, σύμμαχός τους για ένα καθαρό αθλητισμό».

Διεθνείς επαφές του Διοικητή του ΕΟΚΑΝ, δρ. Γρηγόρη Λέων σε Βαρκελώνη και Λονδίνο
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024

Σημαντικές διεθνείς επαφές πραγματοποίησε  ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων σε Βαρκελώνη και Λονδίνο αντίστοιχα.

Στην Βαρκελώνη ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ επισκέφθηκε το καταλανικό Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Βαρκελώνης και είχε συνάντηση εργασίας με την διευθύντρια Δρ. Ρόζα Βεντούρα Αλεμάρυ  καθώς και στελέχη του εργαστηρίου.