Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Συμμετοχή του ΕΟΚΑΝ σε διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο στη ΒαρκελώνηΤο Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Βαρκελώνης επισκέφθηκαν στελέχη των τμημάτων Ελέγχου Ντόπινγκ και Επιστημονικής Υποστήριξης και Ποιότητας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ). Ο ΕΟKΑΝ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της διευθύντριας του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ της Βαρκελώνης  Δρ. Ρόζα Βεντούρα Αλεμάρυ και τα στελέχη του παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο  για το πρόγραμμα Βιολογικού Διαβατηρίου Αθλητών (Athlete Biological Passport) και την εφαρμογή της μεθόδου της Ξηρής Κηλίδας Αίματος (Dried Blood Spot) στο πρόγραμμα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, μιας συμπληρωματικής μεθόδου ανίχνευσης χρήσης ουσιών, η οποία ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά στο διεθνές πρόγραμμα Αντιντόπινγκ.

Η αποστολή του ΕΟΚΑΝ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στα πεδία αυτά, να ενημερωθεί για επιμέρους προβληματισμούς και να ανταλλάξει απόψεις και γνώσεις με εκπροσώπους του χώρου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ άλλων χωρών.Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο σύγχρονο Εργαστήριο Αντιντόπινγκ της Βαρκελώνης και να ενημερωθεί και για το σπουδαίο έργο της επιστημονικής ομάδας του εργαστηρίου στον τομέα της έρευνας.

Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ ιατροδικαστής δρ. Γρηγόρης Λέων δήλωσε «Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα αντιντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και επενδύοντας  στην ενημέρωση και την εκπαίδευση συνεχίζει με γνώση και σχέδιο να κερδίζει καθημερινά τη μάχη για ένα καθαρό αθλητισμό».

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι