Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Ιστορική επίσκεψη του προέδρου του WADA Witold Banka στα γραφεία του ΕΟΚΑΝ

Τα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ(ΕΟΚΑΝ) επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), Witold Banka συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο Yang Yang, τον γενικό διευθυντή, Olivier Niggli, και την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Ολυμπία Καραβασίλη.


Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη καθώς είναι πρώτη που πραγματοποιεί πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ στις εγκαταστάσεις του ΕΟΚΑΝ. Τους αξιωματούχους του WADA υποδέχτηκαν ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ δρ. Γρηγόρης Λέων, στελέχη και εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο Witold Banka ενημερώθηκε για την τεράστια πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια στην οργάνωση του τομέα του αντιντόπινγκ, την ουσιαστική και πολύτιμη υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και  την υποδειγματική λειτουργία όλων των τμημάτων του ΕΟΚΑΝ που καθιστά την χώρα μας πια πρωτοπόρο στην παγκόσμια κοινότητα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, ο πρόεδρος και οι αξιωματούχοι της WADA  είχαν συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση ενώ συνομίλησαν και με δειγματολήπτες του ΕΟΚΑΝ που έδινα εξετάσεις επαναπιστοποίησης.


Ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ιατροδικαστής δρ. Γρηγόρης Λέων δήλωσε, «Είναι μεγάλη τιμή να δέχεσαι τα συγχαρητήρια του Προέδρου του WADA που επισκέφτηκε για πρώτη φορά επίσημα την Ελλάδα και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τη δουλειά που έχουμε κάνει στον ΕΟΚΑΝ. Η επίσκεψη του Witold Banka και των αξιωματούχων του WADA , έχει ξεχωριστή αξία και αποτελεί αναγνώριση της προόδου που έχει κάνει η χώρα μας στο θέμα αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας του αθλητισμού, του ντόπινγκ. Επίσης καταδεικνύει την άριστη συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Αθλητισμού και την υποστήριξη από τον Υπουργό κ.  Γιάννη Βρούτση. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην κορυφή του αντιντόπινγκ.»

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι