Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Παγκόσμια διάκριση και αναγνώριση για τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ

Κορυφαία στιγμή στην ιστορία του αντι-ντόπινγκ στην Ελλάδα και παγκόσμια αναγνώριση για τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (E.O.KA.N.) με τη βράβευση του στο ετήσιο  Συμπόσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA), στη Λωζάνη της Ελβετίας.


Μπροστά σε περισσότερους από χίλιους εκπροσώπους Εθνικών Οργανισμών Αντι-ντόπινγκ από όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια της λαμπερής εκδήλωσης για τα 25 χρόνια του Παγκόσμιου Οργανισμού, ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, παρέλαβε από τον πρόεδρο του WADA Βίτολτ Μπάνκα, το βραβείο «Anti-Doping I&& Award» ως επιβράβευση και αναγνώριση της επιτυχημένης συνεργασίας του Οργανισμού με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατόπιν και της κοινής παρουσίασης των δύο φορέων σχετικά με την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό και της προστασίας της υγείας των αθλητών.


Πρόκειται για εθνική επιτυχία  που αναβαθμίζει το ρόλο και την παρουσία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Το βραβείο έρχεται ως αποτέλεσμα του εξαιρετικού έργου της Διοίκησης, της υψηλής εκπαίδευσης στελεχών και προσωπικού,  της εναρμόνισης με τις  διεθνείς πρακτικές, στρατηγικές και μεθόδους και της καθοριστικής  θεσμικής και οικονομικής υποστήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης που οδήγησαν τα τελευταία 3 χρόνια τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν από την απαξίωση και το κίνδυνο του απομονωτισμού στο διεθνή σεβασμό και την καταξίωση.


 Ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, δήλωσε, «Τα επιτεύγματα της Ελλάδας στον τομέα του αντιντόπινγκ τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίστηκαν από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Η απαξίωση έγινε σεβασμός, ο κίνδυνος της απομόνωσης έγινε εμπιστοσύνη. Είμαι υπερήφανος γιατί μαζί με τους συνεργάτες μου κάναμε πραγματικότητα αυτό που για κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο. Το βραβείο που απένειμε του WADA στον Ε.Ο.ΚΑ.Ν., περιέχει επιστημονική γνώση, ευθύνη, ομαδικό πνεύμα, εθνική συνείδηση. Ευχαριστώ για την επιλογή, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη προς τον πρόσωπο μου,  τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για την δύναμη και τα εργαλεία ώστε να κερδίζουμε καθημερινά τη μάχη για ένα καθαρό αθλητισμό. Συνεχίζουμε την εθνική αποστολή μας, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα αντι-ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και επενδύοντας  στην ενημέρωση και την εκπαίδευση»

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι