Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Ε.Ο.ΚΑ.Ν και Τ.Ο.Ε σύμμαχοι στην καταπολέμηση του ντόπινγκ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα, η εκπαιδευτική ημερίδα «Αθλητισμός χωρίς φαρμακοδιέγερση» από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑΝ) σε συνεργασία με την Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ε.Ο.ΚΑ.Ν με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα Σωματεία με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός υγιούς αθλητικού περιβάλλοντος μακριά από απαγορευμένες ουσίες.


Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους εισηγητές του σεμιναρίου για τα εξής  θέματα ντόπινγκ και αντιντόπινγκ διαδικασιών:

-  Παρουσίαση του  Ε.Ο.ΚΑ.Ν

-  Εισαγωγή στην καταπολέμηση του ντόπινγκ

- Παραβάσεις αντιντόπινγκ/Πειθαρχικές – ποινικές κυρώσεις

-  Διαδικασία δειγματοληψίας – ‘Ελεγχος Ντόπινγκ και ΚΕΑ(Σύστημα ADAMS)

- Κατάλογος απαγορευμένων και TUE- ‘Ελεγχος θεραπευτικής αγωγής/ Ρίσκα χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής

- Συνέπειες υγείας, κοινωνικές και ψυχολογικές χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

- Η σημασία του Γραφείου Έρευνας και Συλλογής Πληροφοριών στην καταπολέμηση του ντόπινγκ 

Το παρόν στην ημερίδα  έδωσαν δεκάδες  αθλητές , σωματεία και φορείς. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων πάνω σε όλα τα θέματα ήταν μεγάλο, καθώς έγιναν αρκετές ερωτήσεις προς τους εισηγητές, οι οποίοι έδωσαν τις απαραίτητες διευκρινήσεις με τις απαντήσεις τους.

Τους συμμετέχοντες στην ημερίδα καλωσόρισε ο διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων, « Χαιρετίζω με ικανοποίηση και ευθύνη το κάλεσμα της Τριαθληικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μέσω του προέδρου της κ. Χρήστου Γείτονα. Ανταποκριθήκαμε άμεσα καθώς η στενότερη και πιο ουσιαστική συνεργασίας ανάμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ και τις Ομοσπονδίες είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε νικητές στη μάχη κατά του ντόπινγκ. Ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα αντί -ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι σύμμαχος των αθλητών στην κοινή αποστολή για ένα καθαρό αθλητισμό, γεμάτο αξίες »

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι