Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Επίσκεψη στην Αθήνα του Διευθυντή της Επιτροπής Αντι-ντόπινγκ της Τσεχίας και συνάντηση με τον Διοικητή του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., ιατροδικαστή Δρ Γρηγόρη Λέων

Οι στενές επαφές και συνεργασίες με Εθνικούς Οργανισμούς ευρωπαϊκών και όχι μόνο χωρών, όπως και η συνεργασία και το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης με ξένους φορείς, αποτελούσε και αποτελεί, προτεραιότητα για τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ και τον Διοικητή, ιατροδικαστή Δρ. Γρηγόρη Λέων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και στα γραφεία του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. του διευθυντή της Επιτροπής Αντι-ντόπινγκ της Τσεχίας (Czech Anti-doping Committee) Dr Jiří Janák, μετά από πρόσκληση του Δρ Λέων. 

Οι δύο πλευρές συζήτησαν αναλυτικά τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του Aντι-ντόπινγκ σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο Dr Janák, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόοδο της χώρας μας και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., ο οποίος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στην συστηματική δουλειά που έγινε σε όλα τα επίπεδα, να περάσει με επιτυχία τη διαδικασία αξιολόγησης του WADA, σε αντίθεση με την Τσεχία, η οποία μόλις πρόσφατα κατάφερε να βγει από το καθεστώς επιτήρησης, στο οποίο βρισκόταν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό.Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας (ΜoU), ενώ ο Dr Janák ενημέρωσε τον Δρ Λέων, για την πρόθεση της Επιτροπής της οποίας προΐσταται, να διοργανώσει συνέδριο τους επόμενους μήνες πάνω σε θέματα στο Αντι-ντόπινγκ, με αφορμή την ανάληψη από την Τσεχία, της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

«Μετά την επιτυχημένη συνεργασία μας με τον Αυστριακό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ, τη σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τον αντίστοιχο Κυπριακό Οργανισμό, αλλά και την ενεργή παρουσία μας στα συνέδρια του WADA και του Συμβουλίου της Ευρώπης, η επίσκεψη του Dr Janák, δείχνει πως η Ελλάδα κερδίζει όλο και περισσότερο την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο για την πρόοδο που έχει επιτελέσει σε θέματα Aντι-ντόπινγκ. Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων και με άλλους Εθνικούς Οργανισμούς», τόνισε ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., Δρ Γρηγόρης Λέων.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι