Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Έλεγχοι και δείγματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος-Ιούνιος)

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ ανακοινώνει, ότι τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, διενεργήθηκαν συνολικά 160 έλεγχοι σε 18 διαφορετικά αθλήματα και ελήφθησαν 573 δείγματα προς εξέταση.

Πιο συγκεκριμένα:

·        Τον Απρίλιο, πραγματοποιήθηκαν 61 έλεγχοι. Οι 39 ήταν εντός διοργάνωσης και οι 22 αιφνιδιαστικοί. Ελήφθησαν συνολικά 188 δείγματα προς εξέταση.

·        Το Μάιο, πραγματοποιήθηκαν 59 έλεγχοι, οι 35 εντός διοργάνωσης και οι 24 εκτός και ελήφθησαν 221 δείγματα.

·        Τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκαν 40 έλεγχοι, οι 22 εντός διοργάνωσης (είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και η αγωνιστική δραστηριότητα αρχίζει να μειώνεται), ενώ 18 έλεγχοι  ήταν αιφνιδιαστικοί. Συνολικά, ελήφθησαν 164 δείγματα.

«Οι αριθμοί αποδεικνύουν ξανά ότι τα αντανακλαστικά του Οργανισμού παραμένουν πάντα σε υψηλά επίπεδα, καθώς είναι πλέον περισσότεροι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, όχι μόνο μεμονωμένα σε αθλητές, αλλά και πριν από μεγάλα αθλητικά γεγονότα ή ακόμα και σε εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας. Οι έλεγχοι και τα δείγματα τους τελευταίους δέκα μήνες ξεπέρασαν τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει ως Οργανισμός, ενώ επιπλέον, τα 221 δείγματα που ελήφθησαν το Μάιο, είναι αριθμός-ρεκόρ», επεσήμανε ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. ιατροδικαστής Δρ Γρηγόρης Λέων.    Χρήσιμοι Σύνδεσμοι